Torsdagskyckling

Det är inte alltid jag planerar och tar fram från frysen på morgonen vad vi ska äta på kvällen. Det är skönt när man har gjort det, men idag var en sån dag när jag kom hem och  inte hade förberett nått. I frysen fanns det kyckling och i kylen diverse saker i en salig röra, ingen direkt röd tråd. Jag hitta mozzarella så det och kycklingen fick bli grunden och jag tycker det blev riktigt bra tillslut. En bra torsdagsmiddag tycker jag, kycklingen blir klar snabbare när man skivar kycklingen vilket passar oss fint mitt i veckan.

fullsizeoutput_13c7.jpeg

Recept

5 kycklingfiléer
grillkrydda
salt, svartpeppar
2 paket mozzarella (a 125g)
70g tryffelsalami
6 bitar soltorkade tomater

färsk basilika
1 dl valnötter

2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
italiensk salladskrydda

Sätt på ugnen på 225°. Skiva kycklingfiléerna i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Lägg ner kycklingen i formen, Stick ner mozzarellan mellan kycklingen jämt fördelat i formen. Strimla soltorkade tomater, basilikan och salamin och hacka valnötterna. Strö över kycklingen och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Ställ in i ugnen i 20 minuter  i 225°C.

3. Rör ihop creme fraiche med kryddan och pressad vitlök.

fullsizeoutput_13c6fullsizeoutput_13cc

Vi åt kycklingen med såsen och kokt broccoli, en bra kombination precis i min smak.

Nu laddar vi för helg imorgon, en helg med många roliga saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *