Njupeskärs vattenfall

När min bror och hans fru var på besök i sälen funderade vi på vad vi skulle hitta på i värmen. Jag har sett vänner som varit vid Njupeskärs vattenfall, det kändes som ett bra utflyktsmål. Vi ställde in GPSen i bilen och körde en och en halvtimme från hundfjället till Fulufjällets nationalpark. Det finns en restaurang i början av parken där man kan äta eller fika eller köpa en glass. Vi hade packat matsäck, Usa tyckte det var väldigt märkligt att vi åt ”sylt” till mat. Vi hade nämligen packat jordgubbskräm. Ja det är olika hur man ser på saker, jag kan förstå hur hon tänker.

Det finns ett stort glashus där man får information om parken och dess innehåll, kolla i kikare över parken och hämta en karta till barnen över vägen till vattenfallet. Det finns två vägar att gå, vi tog den ena dit och den andra tillbaka. Båda är 2 kilometer, det är fin gångväg med träbryggor över myren och ojämnheter. Lite trolsk miljö på vägen till vattenfallet.

Hela gruppen framme vid vattenfallet. Det var väldigt varmt denna dag men i skuggan och med vatten i luften bli det riktigt behagligt. Vi stannade vid vattenfallet en stund, klättra på stenarna, bada fötterna och drack vatten.

Den lilla killen med tusen frågor, och massa information att dela med sig av. Han berättar säkert en massa fakta om vattenfall han hört på Youtube.

Skönt att svalka fötterna i det iskalla vattnet efter att de varit instängda i gympadojorna.

Vägen tillbaka var mer fjällik, tror de flesta som går väljer den första vägen både fram och tillbaka. Det var mycket mindre människor på denna väg.

En bra utflykt och det var verkligen värt det även om det var en stund i bil för att koma dit. Det ska vara väldigt fint även på vintern, även om jag misstänker att det kanske är lite svårare att ta sig fram.

0 reaktioner till “Njupeskärs vattenfall”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *