Berlin Berlin Berlin

Dag ett var planen att försöka se några av de största sevärdheterna i Berlin. Vårat hotell låg väldigt bra tycker jag, det låg nära Potsdamer plats, därifrån kommer flera platserna vi ville se nästan på rad.

Förintelsemonumentet är ett stort område med höga och låga pelare, där man kan gå runt mitt i bland dessa pelare. En sån hemsk händelse gör att det är en viss stämning på platsen. När man är nere i gångarna är det mycket tystare, då pelarna stänger ute ljudet från staden. Det är så viktigt att vi aldrig glömmer bort vad som hände och varför dessa pelare står där.

Nästa stopp var Brandenburger Tor, den enda stadsport i Berlins tullmur som finns kvar idag. Den har blivit en stor symbol för Berlin och återfinns på souvenirer och massa annat.

Nästa stopp var riksdagshuset, det går att köpa biljetter och gå in. Tyvärr var biljetterna slut denna dag så vi nöjde oss med att titta på riksdagen utifrån. Ett otroligt pampigt hus, fick inte med hela huset på en bild.

Tvtornet som sticker upp 368 meter över Berlin syns från många platser i staden. Här är vi utanför en resturang där vi ätit lunch, thaimat. Vi letar på karta och telefon efter bästa vägen till nästa plats, Berlinmuren.

De har lämnat 1316 meter av muren som har målats av olika konstnärer efter muren föll och heter idag East Side Gallery. Återigen skrämmande att denna mur funnits och det är inte så länge sen.

Det var väldigt varmt denna eftermiddag, så en vätskepause var på sin plats efter alla sevärdheter. Vi hitta en rooftop som hette 260°, fin utsikt och goda drinkar.

När vi satt där på taket då molnen drog in över Berlin, vi hann precis sätta oss i en taxi innan himlen öppnade sig. Det fullständigt öste ner, så vi spenderade en del av eftermiddagen på Mall of Berlin. Det var inget långvarigt regn men så skönt i luften då det passerat.

Vi promenerade hem mot hotellet men dyker det upp veganska skor, då måste man gå in och kolla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *