Schnitzellei Mitte

Vi hade funderat innan vi åkte på roliga restauranger att besöka i Berlin. En som vi alla fastna för var Schnitzellei Mitte. Innan vi begav oss mot restaurangen tog vi en fördrink på hotellets balkong.

När vi kom till restaurangen startar de med att bjuda på en liten öl. Trevlig start tycker jag. Alla kanske inte hade öl som favoritdryck innan men vem vet hur det blir i framtiden.

Vi startade middagen med sex små tyska tapas. Vår servitris som var vegetarian och bara arbetat två dagar fick välja ut de bästa enligt hennes smak och kunskap. Tyckte hon lyckades bra, även om jag personligen inte äter getost. De andra sa att den var jättegod.

Toasted goat cream cheese with honey, thyme and ciabatta bread, Berlin rost sausage, Plums wrapped in bacon, Nürnberger sausages with sauerkraut, Fish rissole with herb remoulade och Mixed garden vegetable with beetroot and walnut dip (vegan)

Wiener Schnitzel till hela gänget blev det denna kväll. Stekt potatis, pressgurka och citron som tillbehör, det behövs verkligen inte sås då köttet smälter i munnen.

Till efterrätt delade vi på en schnitzel i vaniljglass täckt med hackade nötter och en hallonsås. Det var knappt så vi fick i oss en efterrätt på fyra, efter all schnitzel.

Efter denna grymma Schnitzelmiddag vandrade vi hemåt i natten. Gick förbi Brandenburger Tor som var ännu finare upplyst.

En konsert med några riktigt duktiga gatumusikanter fick avsluta första kvällen i Berlin.

En kommentar till “Schnitzellei Mitte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *