Wienerschnitzel

Inlägget innehåller annonslänkar för Elon

När vi var i Berlin för några år sen så åt vi den godaste wienerschnitzeln på Schnitzellei ihop med Edward och Josefin. Nu här hemma har jag haft en bild av att vi skulle laga wienerschnitzel utomhus på murikan i sommar, och då passade det fint att de kom över och lagade detta ihop med oss.

Wienerschnitzel 
4 portioner
800 g kalvinnanlår
2 dl vetemjöl
salt
peppar
3-4 dl ströbröd
3-4 ägg

Olja
ev lite smör

Häll mjölet på en tallrik och blanda det med lite salt och peppar. Häll ströbrödet på en annan tallrik och knäck äggen i en skål eller djup tallrik. Vispa ihop äggen lite.

Vänd först köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan de panerade schnitzlarna åt sidan. 

Stek schnitzeln i ordentligt med olja och lite smör. Den ska bli som friterad. 

De blev helt perfekta om jag får säga det. När stekbordet är så stort så går det snabbt att fritera allt kött och alla fick nya varma schnitzlar på tallriken även om vi var nio runt bordet.

Schnitzeln var på god att jag kunde ätit endast köttet med pressad citron över i all sin enkelhet. Nästa gång kanske vi kopierar rakt av med gurksallad och stekt potatis som tillbehör.

Det blev ännu en kväll i uterummet i ljuset från de fina lamporna som ni hittar här. Gästerna beställde två stycken under kvällen att ha hemma hos sig.

När barnen nästan somnade en efter en runt oss var det dags att säga hejdå för den här gången.

Om man inte äter kräftor i helgen kanske man ska laga Wienerschnitzel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *