Monkey bar och Neni

Den andra kvällen i Berlin tog vi sparcyklarna genom parken och kom ut i en helt annan del av stan. Det var massa restauranger, mycket folk och rörelse. Det var även ett löparlopp som skulle starta så gatorna var fulla av löparklädda personer med nummerlapp. Vi hade bokat bord på Neni, en libanesisk resturang högt upp med utsikt över stan och Berlin zoo.

Vi åkte dit lite innan vi hade bokat bordet för att ta en drink på Monkey Bar. Ett ställe med lång kö för att få komma in men med en bordsbokning i restaurangen var vi välkomna upp. Goda drinkar, jag valde en som hette Nice sundowner. Kan inte bli mycket bättre att sitta och sippa på medans solen sakta sjunker ner bakom husen.

När tiden var var inne för maten tog vi bara drinken i handen och gick förbi hissen in till restaurangen Neni.

Vi valde att köra på en meny, best of Neni. En mängd smårätter som serverades på höjden i ett charmigt kaos. Massa nya smaker och kombinationen vi annars säkert hade missat genom att välja något vi möjligtvis kände igen på menyn.

Heta räkor, Hummus, Falafel, tonfisksallad, bröd och majssoppa var några av förrätterna. Vi hade jättetrevliga bordsgrannar som tog kort på vår mat då de själva glömt bort det innan de åt upp allt.

Varmrätten var blomkål, Kebab, Ragu på lamm, mer bröd och hummus.

Efterrätten delade man på och även om man fick egna tallrikar kan man äta den ihop direkt från plankan. Det var cheesecake, tiramisu, fyra olika sorters glass, färska bär och frukt.

Nemi är verkligen en upplevelse och utsikten är jättefin. Mätta och glada att vi fått ännu en upplevelse i minnet vandrade vi ut i Berlinnatten.

En kommentar till “Monkey bar och Neni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *