Berlin, Polen, checkpoint Charlie, lime och glass.

Vi startade med en historielektion hur andra världskriget påverkade Polen, och deras del i historien. Mycket upplysande läsning och även på denna plats var stämningen allvarlig.

Checkpoint Charlie var lite som ett jippo. För tre euro kunde man få posera med de amerikanske killarna i valfri hatt. Check på att ha sett detta, vi gick rätt snabbt vidare.

Lunchen åt vi på Maximilians Berlin. En restaurang med tysk mat. Vi startade med en plockbricka som serverades på en stor träskiva. Även om ingen var hungrig fick vi nog i oss det mesta. Ost, skinka, pepparrot, inlagda gurkor och bröd.

Innan huvudrätten kommer in får man en sallad serverad, tydligen vanligt enligt vårt mer tyskberesta resesällskap.

Nej vi hade inte fått nog, vi åt schnitzel även till lunch. Detta var en fläskschnitzel, jättegod lunch hos Maximilians.

Ni som vet ni vet….

Kaffepause efter lunchen. När vi skulle tillbaka mot hotellet åkte vi Lime, elsparkcykel som finns överallt i stan. Bara att ladda ner appen och köra.

Taket ligger vid Potsdamer plats. Det är upplyst på kvällen och är då mer spektakulärt.

Vi hann med ett stopp till innan vi gick hem. Beställde in glass för en hel skolklass tror jag. Cafe e Gelato har alla möjliga glassar. Vi delade på en med körsbärsås, chokladglass, grädde och massa mer. Josefin åt en jordgubbsdröm och Edward satsade på klassiska två kulor och grädde.

Det låg på krypavstång från hotellet vilket passade fint efter denna gigantiska glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *