Båttur på Spree i Berlin

Söndag och alla affärer är stängda i Berlin. Planen var att prova på olika sätt att ta sig runt i Berlin, vi startade med tunnelbana. Målet var en marknad men vi hamnade vid tv-tornet och kollade in kyrkor runt om i kvarteren.

När vi kom till Berliner Dom och stanna för att titta på den stora byggnaden och titta lite på folk, bestämde vi oss för att prova en båttur. Vi valde båt utifrån stolarna om jag ska vara ärlig. Den båten vi valde hade mjuka stoppade stolar. Det visade sig dock att detta var ett toppenval.

Vår guide Alexander talade både tyska och engelska och var jätterolig. Många av de andra båtarna har inspelade röster, men inte vår båt. Alexander skämtade och talade med både passagerare och personer längs med kanalkanten. Det var säkert samma skämt varje resa men inte mindre roliga för det, vi åkte bara en gång 😉

Mycket känd tysk politiker under en tvintervju.
Min gamla arbetsgivare.

Ska man åka en båttur tycker jag man ska åka med Reederei Hadynski, får man dessutom Alexander som guide blir det en grym tur på Spree.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *