Asiatisk kyckling med nudelsallad

Vilket väder det varit idag, sol och regn om vart annat. Barnen har badat i poolen som nu är uppvärmd så nästan jag skulle kunna tänka mig att hoppa i. Jag har rensat bort lite gamla växter i trädgården, petat in nätet i skorstenen som ska hålla fåglar borta, sopat rosa blommor och funderat på vad vi ska äta i veckan. En hel vecka utan röda dagar kräver lite planering hos oss, det känns som det varit kortvecka varje vecka den sista tiden.

Förra veckan gjorde vi en jättegod lunch asiatisk kyckling med nudelsallad, receptet hitta jag på tasteline. Tänkte att det kanske skulle behövas extra sås men där hade jag fel. Vill man ändå ha det tror jag det skulle vara gott med sweet chili sås till.

Asiatisk kyckling med nudelsallad (4 portioner)
600 gram kycklingfilé
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 tsk chiliflakes
2 msk japansk soja
2 krm salt
500 g glasnudlar
400 g vitkål
1,5 st zucchini
1 st gurka
1 st lime
3 msk rapsolja
2 msk fisksås, asiatisk
2 tsk honung, flytande
80 gram cashewnötter
1 kruka koriander

Nudelsallad
1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
2. Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin.
3. Skölj zucchinin och riv grovt på ett rivjärn.
4. Skölj och tärna gurkan smått.
5. Blanda nudlarna med grönsakerna i en bunke. Tillsätt limeskal- och saft, olja, fisksås och honung.

Kyckling
1. Strimla kycklingen och skala och strimla löken.
2. Skala och finriv vitlök och ingefära.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kyckling, lök, vitlök och ingefära på medelhög-hög värme så att kycklingen får fin färg och blir genomstekt. Krydda med chiliflakes och tillsätt soja. Låt det fräsa ihop.
4. Lägg upp nudelsalladen på ett fat och toppa med kycklingen. Grovhacka nötter och koriander och strö över.

Jag älskar koriander så min tallrik toppades med en stor hög koriander, Johans tallrik var utan koriander. Det finns några ingredienser vi har olika åsikt om, koriander är en, en annan är getost det går inte hem hos mig. Tänk vad trist om alla tyckte om precis samma saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *