aperol sour

Igår hade vi kräftskiva på fredags AWn hos Riis. På AW fredagen förra veckan bjöd vi på Aperol sprits, så läskande och god i värmen. Det blev en liten skvätt Aperol kvar i flaskan. Så på lördagen gjorde jag varsin drink till mig och Johan, en Aperol sour på AW resterna efter maten.

Aperol sour
6 cl Aperol
3 cl citronjuice
1,5-2 cl sockerlag
1 st äggvita
is

Blanda allt i en shaker och skaka kraftigt en liten stund. Sila därefter upp i ett cocktailglas och garnera med apelsin, jag la några smala strimlor i skummet men en liten bit av en apelsinskiva på kanten hade också varit fint.

Syrlig och god, fungerar lika bra att starta en kväll med som att avsluta en kväll med. Just den här kvällen var jättevarm och helt vindstilla. Vi satt ute tills myggen börja stickas.

Idag har jag varit i den asiatiska butiken på Stortorget och handlat så middagen blir Pad Thai, bland det bästa jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *