Rulltårta med pepparkakssmak

Idag är det sol, allt blir lite lättare då tycker jag. Vill gå ute en sväng men har många saker som behöver fixas med inne så vi får se hur det blir med det.

Pepparkakssmak är bland det bästa mina barn vet, jag har bakat olika saker tidigare med detta. Igår provade jag att göra en rulltårta med pepparkssmak med lingongrädde i. Vilken bra kombination, den söta kakan och lingonen som bryter av lite passade fint ihop.

En rulltårta går rätt snabbt att baka så man hinner fixa till eftermiddagsfikat. Eller så fryser man in den och tar fram till nästa helg, till adventsfikat. Jag följde Carolines recept här när jag bakade denna.

Pepparkaksrulltårta

Botten
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk bikarbonat
2 msk gräddfil

Lingongrädde
2 dl vispgrädde
1 dl rårörd lingonsylt

1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Rör ner det i äggvispet tillsammans med gräddfilen. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret.

3. Grädda bottnen i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

4. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under långpannan.

5. Vispa grädden hårt. Vänd ner lingonsylten.
 
6. Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret så att skarven kommer ner. 

7. Förpacka och frys rullen. Pepparkaksrulltårtan kan skivas otinad och serveras direkt.

Nu ska jag försöka beta av några punkter på listan. Beställa kalender till Eddie enligt önskemål. Kolla in ny ansiktskräm till mig, fungerar inte bra att smörja ansiktet med vad som helst tyvärr.

Ha en skön söndag i solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *