Pizzasöndag

Söndag igår, och riktigt fint väder. Så vi fick många bra saker gjorda i trädgården och garaget. Tog bort alla vissna blommor i rabatterna, kasta skräp på tippen. Hann med en fika i solen med mamma och pappa.

Jag förberedde deg på förmiddagen som vi bakade pizzor på till middag. Lite trixigt att få de så där perfekta men jag tycker vi blir bättre och bättre. När man lyckas blir de magiskt goda. Jag använder den här sidan när vi gör pizzadeg.

Pizzadeg
4st
547 g mjöl
356 ml vatten
16,4 g salt
1,1 g jäst

Börja med att blanda ut saltet i vattnet. Tillsätt därefter lite av mjölet för att skydda jästen som inte tycker om saltet. Rör ut jästen, därefter tillsätter ni resterande mjöl och startar köksmaskinen som får knåda degen i 20 minuter.

Täck över bunken med plastfilm och låt den jäsa i två timmar. Därefter delar man upp degen, smörjer in en plåt med olja och lägger degarna på plåten. Täck med plastfilm och låt degen jäsa i fyra timmar.

När degen jäst färdigt är det bara att försöka forma en cirkel och lägga på det man vill.

Det som är så bra är att alla kan göra sin pizza precis som man vill ha den. Lite av varje och många olika ingredienser.

Ost, tomatsås, creme fraiche, ananas, skinka, pepperoni, rödlök. ruccola, mozzarella, gräslök och löjrom.

Vi grillar vår pizza i en pizzaugn men jag har sett många andra sätt med pizzasten på grillen eller i ugnen. Eller med en upp och nedvänd plåt i ugnen. Det viktiga är att få upp hög temperatur så man får till den fina ytan och krispiga botten.

Jag älskar pizza med creme fraiche istället för tomatsås. Den här gången blev det så himla god, den här delade jag och Johan på.

Det är många som säger att degen går att frysa, så den här gången gjorde jag några extra som vi kan tina längre fram. Återkommer med resultatet och fler bilder på pizza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *