Traditionsenlig lunch

Igår hade vi familjen DC över på lunch. Vi sa att nu är det en tradition med lunch ihop på sommaren. Vi hade förberett flera mindre rätter som en tapaslunch. Kändes som ett bra upplägg i värmen och med barn och hund runt omkring oss. Vi började med två pizzor att dela på för både barn och vuxna i pizzaugnen, men den fångades inte på bild.

Sen grillade vi musslor och de serverades med bröd och aioli. Buljongen som blev i pannan med musslorna var magisk, den kunde vi ätit med sked, nu satt vi och doppa bröd i.

Vi hade en minibrioche med kräftröra också på bordet. Lite hetta i röran, som blev jättegod.

Sen tog vi en liten pause och serverade barnen köttbullar, potatismos, sås och lingon. Hade ringt pappa för att förhöra mig om hur man gör de godaste köttbullarna. Barnen gav de absolut godkänt.

När barnen var mätta och nöjda så dukade vi fram nästa del av lunchen. En Tonfisktartar med avokado och friterat tunnbröd.

En glasnudelsallad med räkor.

En bao med långbakad fläsksida och råkostsallad.

Små kycklingspett med jordnötssås och friterade räkor med chilimajonäs.

Johan serverade ett gott vin till maten.

Den är dagen var det sådär varmt att man kunde sitta ute länge länge. Atlas ville vara mitt i bild, och är man så fin ska man vara med på bild.

Tack för en toppendag, det här gör vi om nästa år.

Idag har det varit ännu varmare här så vi har inte gjort många knop, hållit oss i skuggan och druckit vatten. Imorgon ska det visst bli ännu lite varmare, så det kommer säkert bli liknade aktivitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *