Knådfritt grytbröd

Detta knådfria grötbröd hos Brinken bakar har jag velat prova ett tag, fattar inte att jag. inte gjort det tidigare. Det var hur lätt och smidigt som helst, perfekt då man inte har en köksmaskin som kan knåda degen åt dig. Tänker att det passar fint i sälen att baka detta bröd, kanske till gulaschsoppan. Degen gör man dagen innan men sen är det bara att baka brödet när det ska ätas.

Knådfritt grytbröd
440 g vetemjöl (7,5 dl)
370 g rumstempererat vatten (3,7 dl)
1,5 tsk salt
0,5 tsk torrjäst

Rör samman alla ingredienser till en ganska kladdig deg.

Täck över bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12-16 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig ugn och sätt in en tom gjutjärnsgryta (minst 2 liter) i ugnen i 30 minuter.

Lägg fram ett bakplåtspapper, mjöla det rikligt och häll på degen. Vänd ihop den så att den har mjöl på alla sidor, knåda inte. Degen är väldigt lös, men så ska det vara.

När grytan är varm, lägg hela bakplåtspappret med degen i grytan. Baka med lock i 30 minuter och sen utan lock i 10-15 minuter.

Nybakat bröd, smör och ost, jag har sagt det tidigare men det finns inte mycket som slår det. Detta bröd ser lyxigt och avancerat ut så säger man inget ser det ut som ett fint bageribröd.

Snart helg för oss, kanske ska göra i ordning en deg innan man lägger sig på fredag. Då kan kan lyxa och äta en god frukost på lördagen med nybakat bröd.

Ha en fin helg med eller utan nybakat bröd

En kommentar till “Knådfritt grytbröd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *