Lioncheesecake

Vi har en låda med Lion chokladbitar hemma som jag funderat på om man inte kan göra något mer med än att bara äta. I helgen sa jag att jag inte skulle göra någon efterrätt men jag fick lite feeling och gjorde en cheesecake full med lionbitar. Den blev riktigt god och uppskattades av nästan alla, små som stora.

Lioncheescake
250 g digistivekex
120 g smör
500 g Philadelphiaost
2 tsk vanilj extrakt
75 g Florsocker
2 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
2 st gelatinblad
6 st Lionbitar
Kolasås
3 st Lionbitar till dekoration

Smörj en springform med smör och ställ åt sidan. Krossa digistivekexen och smält smöret, blanda ihop de två och tryck ut i springformens botten.
Vispa philadelphiaosten i en bunke tills den är mjuk och lättarbetad. Blanda i vaniljextrakten och florsockret och vispa tills det är helt blandat. Häll i grädden och vispa återigen tills det är lätt och krämigt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Koka upp vattnet och rör ut gelatinbladen i det varma vattnet tills det är helt löst. Vispa ner vätskan i krämen och blanda ordentligt.

Hacka de sex lionbitarna i mindre bitar och blanda ner med allt i bunken.
Häll upp i springformen och ställ in i frysen i minst 6 timmar för att sätta sig.

Ta fram cheescaken minst 30 minuter inan servering så den hinner tina lite och dekorera med färdig kolasås eller gör egen kolasås och mer hackad Lion.

Man anar eurovisonfinalen i bakgrunden…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *