DH-gängets sommarfest

Välkomstdrink och snacks i väntan på att alla ska komma till festen.
Linda, Victoria och Jossan alla i blommigt, dagens tema.

Emelie och Josefin var först ut med sin lek. En energihöjare där man skulle slå tärningar och vid paket på tärningarna fick man försöka öppna paketet med grytvantar på händerna. I paketet ännu ett paket och så vidare tills den som slutligen öppnade vinsten vann den. De bjöd på kycklingröratilltugg och en jättegod alkoholfri drink.

Nästa lek var vår grupps. En prosecco pong där alla var vinnare. Våra snittar eller drinkar fick jag visst inte med på bild. Blåste upp precis när vi skulle ut och sätta oss så det bli lite focus på annat en stund.

Grupp tre bjöd på en smakupplevelse. Det gällde att kunna känna smaken på fem olika barnmatsrätter. Alla var verkligen inte goda. Så svårt att känna vad det var när det inte går att ta det på konsistens, allt är mosat.

Middagen var fantastisk i all sin enkelhet. Med riktigt bra skaldjur behövs inte så mycket mer. Vi beställde på Ica Maxi och kompletterade skaldjuren med lite sås, bröd och ost.

Kvällen lilla söta efterrätt var en dröm i choklad.

Koncentrationen under ”julklappsspelet” är på topp. Det gäller att bevaka så man får med sig det man spanat in. Men som alltid är egentligen alla saker bra och man kan gå hem nöjd med vilket som helst av alla paket. Jag fick med mig glasskålar och en bok i år. Ska verkligen ta mig tid och läsa den snart.

Isglassdrink

Kvällen avslutades med samma drink från Daniel Lakatosz som vårt gäng bjudit på tidigare, fruktspett och ett musikquiz. Ett quiz som blandade högt och lågt men med den gemensamma nämnaren sommarplågor. Lottie och jag kompletterade varandra i kunskap och vann varsitt må bättre kitt.

Svalkande drink med bubbel, rabarber och vanilj
3-4 drinkar
Rabarberlag 
200 g rabarber, skurna i mindre bitar
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1/2 vaniljstång
ev några droppar röd hushållsfärg (för utseendets skull)
1 citron, juice
Drinken
stort glas
is
6-7 cl rabarberlag
3 cl gin
bubbel, t.ex. cava eller cremant
Garnering 
citron
rabarber
jordgubbar
Gör så här 
Koka upp rabarber, vatten, socker och vaniljfrön i en kastrull och låt sjuda i ca 5-10 minuter.
Sila i en ren bunke och tillsätt citronjuice. Låt svalna i kylen.
Förbered ett stort glas med is. Häll i rabarberlag, gin och toppa med bubbel. Garnera med citronskivor, rabarber och jordgubbar.

En toppendag med många fina vänner och grannar.

En kommentar till “DH-gängets sommarfest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *