Gotländsk sommarnatt

Fredagskvällen bjöd på sol, vänner och en fantastisk middag. Blir så hungrig och det vattnas i munnen av att titta på bilderna. Alla de bästa smakerna i alla tre rätterna. Smaker som jag inte alls uppskattat när jag var yngre men nu tycker är helt fantastiska. Tryffel, hummer och hjortron.

Bilderna måste granskas. Olika viljor om vad som blev bäst 😉

Vi har skapat en liten tradition av att man bjuder de andra på en drink under kvällen av våra träffar. Det är roligt och få nya idéer och testa smaker man annars kanske inte skulle prova. Victoria bjöd på en Pornstar martini, lite av en favoritdrink faktiskt. Det ska vara en drink med en shot med bubbel bredvid. En gång fick vi bubblet i av en snorkig bartender i London, inte alls samma sak.

Förrätten var carpaccio med parmesan, ruccola, pinjenötter och en tryffelkräm. Tryffel är en sån smak som jag inte tyckt om tidigare men nu tycker jättemycket om på nästan allt. Carpaccio är så gott och går att variera i oändlighet, även om klassikern är ett säkert kort.

Till huvudrätt fick vi hummerlasagne, två av de bästa världarna. Hummer och lasagne kan inte bli mycket bättre. Åt en stor bit, tror Sofia blev lite förskräckt över min stora portion hahaha. God mat ska man njuta av och bli ordentligt mätt på.

Sofia bjöd på en Hallonbelini efter maten, friskt och gott.

Efterrätten var en gigantisk Pavlova med pistaschnötter, punch och hjortron. Tillsammans med ett dessertvin blev det en toppenavslutning på en fantastisk middag.

Vi satt kvar långt in på natten och talade om ditt och datt. En Gotländsk sommarnatt som var mitt drinkbidrag fick avrunda kvällen denna gång. Receptet hitta jag på drinkoteket

Gotländsk Sommarnatt
3 cl Gin
1 cl Apelsinlikör
1 cl Bananlikör
2 cl Grenadin
10 cl Apelsinjuice

Häll ner alla ingredienser i en shaker.
Fyll upp shakern med is och skaka tills drinken blivit kall.
Sila upp i ett glas och garnera på valfritt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *