En dag i Simrishamn

När vi var nere i Skåne var vädret lite svalt för en heldag på stranden så vi åkte in till Simrishamn för lunch. En lite söt stad vid havet. Stockroser och olika färger på husen gjorde hela staden färgglad i det grå vädret.

Vi åt lunch på en resturang vid havet som hette Röken by Sonesson. Den här dagen satt vi inne men det är säkert jättefint att sitta ute en solig dag. Stekt sill var specialitet, Johan tog en variant av detta sillburgare. Jag var sugen på räkor så det bli en räksallad, ser kanske inte så mycket ut men räkorna var jättegoda.

När vi kom tillbaka till mälarhusen packa vi cykelkärran och och gick ner till stranden. Det är fint även om det är mulet, det kunde varit lite varmare kanske. Fredrik sprang runt och provade vart det var bäst att sitta, för mest lä.

Lite värnade Aperol på stranden passade fint.

Till kvällen dukade vi upp middag till de vuxna i lusthuset. Gazpacho till förrätt med rostade kavringskrutonger. Vi hade köpt rökt makrill och räkor inne i Simrishamn, tyvärr var inte räkorna alls bra men makrillen var jättegod. Det mörka brödet med äpple och valnötter hade jag kunnat leva på, fantastiskt gott.

Vi satt uppe och lyssna på musik, spela spel och barnen bada i poolen till sent på kvällen. En bra start på semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *