Fläskfilé och pasta

Jag har tidigare varit väldigt dålig på att ha matlåda med mig till jobbet, skulle inte säga att jag har det jämt men bra mycket mer än tidigare. Pasta fungerar riktigt bra i matlåda tycker jag. Det är verkligen inte allt som fungerar i matlåda, vissa rätter gör sig bäst i att ätas samma dag som de lagats. Fläskfilé med kantareller, soltorkade tomater och timjan är återkommande hemma hos oss och fungerar fint även dagen efter. Det är lätt att laga, går snabbt, passar oss perfekt då tid ofta är en brist på vardagskvällarna efter skola, fritids och arbete innan olika aktiviteter.

Recept
1 fläskfilé
1 burk med kantareller
4 soltorkade tomater
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
3 msk kantarellfond
Färsk timjan
Salt och peppar

Putsa fläskfilén och skär i 2 centimeter tjocka skivor. Stek dem så de får färg på båda sidor. Lägg upp på ett fat och vila medan man gör såsen. viktigt att spara all god smak i stekpannan efter köttet.
Skiva upp de soltorkade tomaterna och kantarellerna, stek dem lätt i samma stekpanna som användes till köttet. Häll på grädde och crème fraichen, låt koka upp. Smaksätt med fonden och kryddor. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt det bli helt klart. Servera med pasta och en god sallad.

En sån här matlåda skulle jag äta all dagar i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *