Vad ska jag laga med ricotta?

Förra veckan letade jag runt i stan efter ricotta som jag behövde till raviolin jag skulle göra, och när jag väl hittade det på city gross slog jag till på två burkar fast jag egentligen inte behövde så mycket. Så vad skulle jag göra med den extra burken ricotta?

Vad gör man? Googlar recept med ricotta…..

Jag hittade detta pasta med ricotta och tomat som var enkelt och gick rätt snabbt. Passade perfekt för den snabba lunchen jag tänkte fixa, mellan träningar, kalas och middagsfix. Jag har kokat allt för mycket pasta, och nån liten justering. Det blev jättegott och kommer räcka till lunch en gång till för oss.

Pasta med Ricottaost och tomat (4 portioner)
400g pasta
4 kvisttomater eller 12 små kvisttomater
1 burk ricotta (250g var min burk)
2 msk olivolja
0,5 kruka färsk basilika
Salt
Peppar
Parmesanost

Skär tomaterna i klyftor. Ta bort alla frön och hacka resten i små bitar. Lägg upp i en stor serveringsskål. Blanda ner ricotta, olivolja, basilika, salt och peppar.

Koka upp 4 liter vatten, salta lätt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda den kokta pastan med tomaterna och ricottan och rör om ordentligt. Servera med grovt riven parmesan och olivolja.

Flödena fylls med Phillipe som lagar pastarätter till perfektion i sauteuser i olika storlekar. Det är kanske dags att uppgradera köket?

Snart långhelg, planen var att vi skulle vara i Spanien denna helg men den som väntar på nått gott….. Vi får göra det bästa av situationen och ta Spanien hit istället.

2 reaktioner till “Vad ska jag laga med ricotta?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *