Fjälläventyr

Vi hade en överraskning till barnen igår. De har fått gissa och fundera men inte ens varit nära i sina gissningar. Vi hade bokat in oss på fjälläventyr och träffa de fina Huskyhundarna som på vintern drar slädarna över fjället.

Vi fick direkt gå in till två lite mindre hundar, Skade och Jade. De vart hur glada som helst över att få besök och ville hälsa på alla oss.

Det finns även möjlighet att hyra en Husky och ta med till stugan om man vill. Denna donna Lima kom precis hem från en dag med en familj. De berättade att någon smygtvättat henne tidigare (inte okej) så hon var så mjuk i pälsen när man klappa henne. Annars har hundarna ett skyddande lager i pälsen mot djur i naturen och väder och vind som gör att de kan kännas lite feta.

Alla ville vara med på bild samtidigt.

Efter att gått runt och tittat och hälsat på de stora hundarna gick vi ner till ”kidsclub”. De minsta små husky, alla olika till färg i päls och ögon och så söta. Här fick vi också kliva in i gården och sitta och mysa, klia och klappa.

Jag var lite nervös innan vi kom hit att det bara var Eddie som skulle tycka detta var kul men tjejerna ville inte åka hem och talade om att kanske smyga med en hund hem under jackan.

Ja det var inte bara barnen som var lyriska över besöket, ibland hade han nästan alla hundar i knät samtidigt.

Eddie blev lite liten då alla små hundar kom samtidigt och tyckte det blev lite läskigt så han avslutade med att klappa dem från utsidan.

Full fart framåt.

Vargen är väldigt närvarande i utseendet på vissa av hundarna. De stora hundarna fick man inte gå in till även om de inte alls var farliga kunde de bli lite för exalterade när man klev in i deras gård att de skulle lekt omkull oss.

Snälla snälla kan vi inte skaffa en hund låter det konstant här hemma nu. Smart drag Stina att ta med familjen till en hundgård 😉

Om man går i tankarna att man absolut inte vill ha hund men resten av familjen vill kan jag verkligen inte rekommendera ett besök hit, annars är det en bra utflykt och vem vet nästa gång kanske vi hyr en Husky?

En kommentar till “Fjälläventyr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *