Paddla kanot i Sälen

I torsdags gjorde vi en jätterolig aktivitet med familjen G i Sälen. Vi hyrde kanot från Sälens kanotcentral och paddlade mellan Högstrand och Sälen, en stäcka på 10 km. De beskriver det som deras populäraste tur, för dig som önskar en kortare tur längs Västerdalsälven i lugnt vatten.

Turen startar i Sälen där man hoppar in i en minibuss och kanotcentralen körde oss uppströms längs älven med kanoterna på släp. Väl framme gick de igenom hur man kliver i och ur en kanot bäst och önskade oss lycka till. Väl i kanoterna är det bara att börja paddla.

Vi paddlade en fin dag med medvind och med ströms så det krävdes inte någon gigantisk ansträngning för att komma framåt.

Vi hade med matsäck och stannade i en slänt efter vägen och åt gulaschsoppa och mackor. Johan och Ella var mest nöjda med sin parkering en perfekt vik att köra in kanoten i och bara kliva ur. Emma och Svante hade lite kämpigare att parkera men tillslut var alla på land.

Andreas kokade nudlar och soppa på trangakök och drömde sig tillbaka till lumpen när han kände doften. Vi andra tittade på och kom med glada hejarrop.

Eddie var så nöjd att Andreas packat varsin snackpot till dom. Den här sorten var med en buljong och lite tjockare nudlar, de såg mycket godare ut än de Eddie velat ha tidigare.

Tillbaka i kanoterna var det bara att fortsätta paddla tillbaka till Sälen och njuta av turen och naturen.

Den här dagen var så mysig och även om Eddie sa att han tyckte det var lite jobbigt ibland vill jag gärna göra om detta. Nästa år åker vi en längre tur bestämde mammorna, tror att en heldag kan vara jättemysigt bara man är inställd på det från början att man ska vara ute hela dagen.

Att paddla i Sälen kan jag verkligen rekommendera.

När vi var tillbaka vid bryggan skulle jag hjälpa en annan kvinna att hålla i hennes kanot när hon klev ur, det gick sådär kanoten välte och kvinnan hamna i vattnet. Som tur var gapskratta hon…. tror inte hon var det minsta arg. Tänk på det att kanoten är som stadigast när den ligger helt i vattnet, inte halvt uppe på land.

En kommentar till “Paddla kanot i Sälen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *