TOSO

Toso har jag velat äta på länge, det har aldrig riktigt passat när vi varit i Göteborg tidigare. Jag har fått andra att gå hit i hopp om att jag själv en dag ska få äta här. Nu passade det perfekt.

Vi började med en Gingertini med ingefära som var så himla god. Lime och ingefära, syrlig med sting.

Edamame Toso Style tillsammmans med drinken fick det bli, när vi bestämde menyn. Jättebra servitris som hjälpte till och såg till att vi fick en bra blandning. Restaurangen är svart i inredningen och ”fågelburarna” ser så mysiga ut att sitta i, får gå en större grupp nästa gång så man kan sitta så.

Röding sashimi med lökcrème, calamansi, alger, hummerponzu och kålrotsgari. Därefter Kyckling ssäm jordnötssås, picklad sparris med syrligt äpple. Ssäm betydde påse, så man skulle rulla ihop allt i salladsbladet som var påsen och äta med händerna.

Tonfisk och pilgrimsmussla”Tozau”, koriandercrème, avokado och mango. Johan som inte är jätteförtjust i korianderblad gillade ändå rätten och cremen på koriander. Det måste vara ett grymt betyg. Jag som älskar koriander tyckte ändå smaken fanns där, så alla nöjda.

Till maten drack vi två japanska öl, supergott och i min smak roligt att inte alltid dricka vin till maten.

Springrolls grillad högrev ”five spice”, ingefära med kimchidipp. Springrollsen var goda men om jag skulle välja bort en rätt vore det dessa, enbart på att jag fick smaken av lamm, antagligen nån av kryddorna som jag förknippar med lamm. Vårrullen var krispig och god annars.

Den här rätten får man inte missa Crispy shrimps med chilicrème. Det smakade precis som räkorna vi åt på Buddakan i NY. De är så goda att man kan nästan ta in två en i början av menyn och en i slutet. Starka krispiga och samtidigt lena i smaken. Dessa är ett måste.

Varsitt softbun med fläsksida ”Umeshu”, grillad sommarkål, plommon och mandel fick avsluta middagen.

Den röda ölen passade bra i slutet av middagen, och färgen är bara så snygg.

Det blev efterrätt idag med som vi dela på, en chokladfondant TOSO med kokos & yoghurtglass och grillad ananas. Deras fondant var perfektion sålde de in den med, och visst var den fantastisk. Kokosglassen och ananasen till gjorde sig så bra ihop.

Avslutade med en drink och en lyckokaka och ett gott skratt med den trevliga servitören, när vi försökte tyda det som stod i kakan. Han fick hämta två nya lyckokakor att ta med hem 😉

När badrummet är en upplevelse har man lyckats med inredningen.

En kort promenad tillbaka till hotellet, sen satte vi oss på balkongen och tittade på lamporna och hustaken en stund.

Den som väntar på nått gott, väntar alltid för länge som man brukar säga…. Eller som en på mitt förra jobb sa, vänta inte tills imorgon med det som du verkligen vill göra, imorgon kanske inte kommer. Det fanns en större anledning än ett resturangbesök i de orden men så rätt tänkt även med små saker.

Jag har verkligen velat gå hit och även om mina förväntningar var skyhöga blev jag verkligen inte besviken och längtar lite tills vi kan äta här igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *