Tills döden skiljer oss åt

Det har varit en vecka i både glädje och sorg. 15 år sen vi gifte oss i torsdags, kristallbröllop minsann. Jag fick ett fantastiskt fint blombud från min man som var iväg på resa. De sår här och doftar så gott nu, blommor gör en verkligen glad, bara glädje.

Bakade en kladdkaka i en hjärtform för några dagar sen som jag tänkte passa bra ihop med de fina blommorna. Kladdkakan var smaksatt med fläder och lite apelsin, riktigt gott. Använde det här receptet men ersatte citronen med apelsin.

Fläderkladdkaka
150 g smör
2 dl socker
2,75 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl koncentrerad flädersaft
1 apelsin, skal och lite saft
1 tsk vaniljsocker

Starta med att sätta på ugnen på 150 grader.
Smält smöret. Rör ihop de övriga ingredienserna och tillsätt smöret. Rör till en jämn smet och häll i smord och bröad form.
Grädda i ca 30-35 min minuter beroendes på hur kladdig du vill ha kakan. Låt stå kallt, gärna över en natt.
Servera kakan med vispad grädde och jordgubbar, eller ät en bit i all sin enkelhet. Kakan har mycket smak i sig.

Sen har veckan har varit omtumlande, min pappa har varit på sjukhus. Han har fått hjälp på sjukhuset och är på bättringsvägen men när mamma ringde och sa att ambulansen skulle hämta pappa, då försvann golvet under fötterna på mig. Jag tänkte ärligt att nej nu får jag inte träffa min pappa mer. Sen har det varit konstiga dagar när det var lite oklart vad som hände och vad som var anledningen till att han inte mådde bra. Tillslut beslutade sig om vad som behövde göras och nu mår han bättre vilket är otroligt skönt.

15 år är förhoppningsvis bara början för oss, hoppas vi blir gamla och grå ihop <3

En kommentar till “Tills döden skiljer oss åt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *