Fisksoppa med dill

När vi kom hem från matresan igår var jag så sugen på att laga mat, det är inte alla dagar jag är det. Jag brukar göra fisksoppa med saffran den här, vilket också är gott men nu ville jag ha en annan smak. Hittad detta recept som dock inte innehöll några mått men jag gjorde min soppa så här.

Fisksoppa
400 g torsk
600 g lax
200 g skalade räkor
1 dl grädde
2 dl vatten
1 burk cocktailtomater
3 msk fiskfond
0,5 tsk gurkmeja
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
1 msk champagnevinäger
1 st citron
Salt och peppar
färsk dill

Börja med att hacka löken, riv morötterna och skär fisken i kuber. Försök att få kuberna lika stora så de blir tillagade på samma tid.
Stek den gula löken i olja tills den blir mjuk, tillsätt hackad vitlöken och de rivna morötterna. Låt dem steka lite så de blir mjuka.
Tillsätt coctailtomaterna, fiskfond och vatten och låt det koka 5 minuter. Krydda soppan med gurkmeja och vinäger.
Lägg i fisken och låt koka 7 minuter. Vänd ner räkorna, pressa i juicen från en halv citron och strö över ordentligt med hackad dill.
Servera med ett gott bröd eller bara ät som den är. Det är så mycket smak och den är ordentligt mättande med all fisk och räkorna.

Den blev jättegod, vi åt resterna idag till lunch och de var minst lika gott idag. Dill borde man använda oftare det är så gott.

Idag kanske inte middagen rev ner några applåder, man kan ju inte lyckas varje dag 😉 Imorgon måste vi göra nått roligt, ska sätt mig och leta goda recept nu. Blir det grillväder eller är det över för i år kanske?

Har en påse äpplen jag fått av mamma som jag ska baka nått med, får leta upp nått kul med äpplen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *