Ibland blir det inte som planerat… men bra ändå

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det skulle bli en hel helg i Stockholm med resturangbesök och strosande på stan. Men ibland blir det inte som man tänkt, barnen var sjuka i veckan så jag valde att stanna hemma på fredagen.

De andra besökte Ted som man kan se här. Jag fick en fin hälsning från Phillipe som servade de andra under kvällen. Tackar tackar.

På lördag morgon kom mamma och pappa och körde mig till stationen. Sen åkte de tillbaka hem till oss och hämta barnen. Så otroligt tacksam att ha den hjälpen när det behövs. Jag kom fram till Hotell Kung Carl strax efter 10. Det är så smidigt att åka tåg till Stockholm från Örebro.

Hur fint har det inte blivit med den nya entrén och baren, så snyggt.

Vi gick direkt ut på stan när jag kom till hotellet och köpte julklappar till andra och oss själva. Victoria fick så mycket frågor om min jacka under dagen, tyvärr är den slut i storlekar men det är den här.

När det blev dags för lunch gick vi till grodan. Emelie och Vickan har lovordat hummern i flera år, så kul att få uppleva. Ja den var så god och levde upp till förväntningarna med råge.

Johan beställde råraka och Micke åt lövbiff, också jättegoda.

Vi hade bokat biljetter till Pernilla Wahlgren får Hybris på Circus på eftermiddagen. Jag tyckte det var jätteroligt och skrattade flera gånger högt och rakt ut. Bästa känslan när man får skratta så, det händer så sällan som vuxen.

Det var en av deras sista föreställningar innan juluppehållet och det som var extra roligt, var att de verkade skoja med varandra så det blev inte alltid hundra efter manus. Så även de fem på scenen fick skratta lite.

En margarita i hotellbaren innan det var dags att byta kläder och snygga till sig för middagen. Vi hade så fint rum med kakelugn, otroligt sköna täcken och en jättebra säng.

Mot söder och La Perla, ja ni ser det finns ett tema för helgen 🙂 var inte tanken det bara blev så.

Jag ville beställa allt på menyn.

En snygg och god drink medans man väljer på menyn är aldrig fel. Jag valde en amaretto sour som var jättegod.

Hade en ny fin klänning på mig, omlott är ju smickrande för formen och kan anpassas efter hur man känner att dagen är. Leopardmönster i svart var jättefint och precis lagom för mig. Klänningen finns här.

Tack för bilden Victoria! jag är så dålig på att ta kort på mig själv, men du lyckas ofta bra.

Tur vi hade stiliga personer att kolla på, annars kollade vi rakt in i väggen. Restaurangen är annars så fin.

En carpaccio på kronärtskocka, med russola, avokado och citron är fräscht.

Burrata, rödvinsmarinerade syltlökar och crostini var magisk. Den måste man beställa om man går hit.

Tonfisktartaren var jättegod även om jag gillar denna förrätt med lite mer hetta och soyasmak. Har ätit så många goda genom åren och fastnat för de mer asiatiska smaken.

Delar man får man smaka flera olika förrätter, till vissas förtret hahha.

Sen var det dags för varmrätt och en oxfile med parmesandoftande potatisgratäng och rödvinsås med tryffel.

En Risotto med skaldjur, parmesan, champagne och en touch av tryffel.

En hit med pasta, scampi och en gräddås med citronsmak.

En pasta med blåmusslor, vongole, scampi i en tomatsås.

Som om det inte var nog tog vi in två efterrätter och dela på. Chokladfondant är så gott, och flamberad tunn ananas och pistageglass.

Jag fick ju inte dricka en espressomartini på Ted så jag tog in en på La Perla istället.

När vi kom tillbaka till hotellet var det fest i baren till läggdags.

På söndagen åt vi frukost på hotellet, köpte några mer julklappar, åt hamburgelunch innan vi satte oss i bilen. Ett snabbt stopp för att köpa med fika på Mr Cake hann vi med också.

Svårt att välja fanns så mycket gott. Bara påsen blir man glad av.

I bilen köpte jag några fler julklappar som jag beställde hem. Det var black friday hela veckan så många bra erbjudanden på flera sidor.

När vi kom hem var det dags att tända först ljuset och då passade adventsfikat vi köpt med perfekt.

Den här helgen är vi hemma, och det är också så skönt. Har precis kollat klart på julfilmen Love Hard som jag påbörjade på tåget på väg upp till Stockholm.

Ha en bra lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *