Halv åtta hos oss

Lördag och idag ska vi vara hemma och fixa med sånt som man inte hinner i veckorna när livet pågår. Stjärnorna på bilden är nedplockade men de ska hitta tillbaka i sina kartonger och packas undan i förrådet.

Sen ska vi äta nått gott ikväll, frågan är bara vad? Johan var sugen på kött, även om han åt en magisk köttbit i veckan på resturang…. eller kanske just därför. Jag är mer sugen på fisk, kanske blir både och, i förrätt och varmrätt.

För nån helg sen åt vi en jättegod trerätters, där inspirationen kom från programmet halv åtta hos mig. Jätterolig programidé, frågan är vad man själv skulle bjuda på om man var med?

Har glömt lägga fram bestick, Hahhaha ser jag nu. Ja vi åt inte med händerna fick ta fram det när vi satte oss.

Förrätten var en hummer med sparris och brynt smör. Bryn smör är en sån smak som jag börjat gilla jättemycket. Kanske sist på bollen men bättre sent än aldrig. Surfade in på ett inlägg av Julia i veckan som skrivit en hel kokbok om brynt smör, den måste man ju läsa.

Vill man ha alla recepten på middagen finns de hos Victoria HÄR.

Huvudrätten serverades på en bit av vår tidigare bänkskiva. Stort och rymlig skiva som används ofta till både plockbrickor och anan mat.

Tidigare i höstas fick vi denna fina stora flaska. Den var supergod till maten tycker jag. En liten vinflaska i form av en korkskruv hängde på flaskhalsen.

En jättegod middag som avslutades med en frisk och jättegod efterrätt.

Nu ska jag kolla runt och försöka få ihop kvällens meny. Hoppas ni har en fin lördag så här i mitten av januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *