En bättre lördag i Örebro

I lördags hade jag en sån där mysig dag ihop med vänner på stan. Vi möttes jag, Sofia, Emelie och Victoria till lunch på The Window, en ny restaurang för flera av oss. Så trevligt att kunna sitta ner och tala samtidigt som vi åt ett par mindre rätter var. Så stora och snygga vinglas de hade. Jag var lite sen upp på stan då jag hade en katastrof timme innan det var dags att åka. Allt strula kändes det som. Kläderna jag skulle ha hade fläckar, håret var flottigt och ostyrigt. Jaja bara att bita ihop och väl på plats var mitt risiga humör som bortblåst.

Jag valde pilgrimsmussla och dagens fångst. Kanske blev lite kaka på kaka, borde valt nått mer olikt. Men båda rätterna var goda.

Efter långlunchen gick vi lite i affärer, jag fyndade ett par skor till 70% rea jippi. Ibland är det riktigt bra med små fötter.

Vi hoppade in på Saluhallen och lyckades hitta en plats vid fönstret. Vi beställde supergoda drinkar på Chilango Bar, jag valde en aviation. Perfekt att sitta och sippa på. Margarita och Aperol är inte fel det heller.

I lördags öppnades flera av uteserveringarna i Örebro och så fint och mysigt det blir på gator och torg med fulla uteserveringar med glada människor. Ett glas bubbel i solen och sen titta runt om kring sig på folk, det är en bättre lördag.

Middag hade vi bokat på Ingeborgs, har velat testa detta länge. Är många som talat så gott om det, även om de flesta då nämt getostsalladen. Den kommer jag inte prova 😉 men vill man göra det kan man söka hos Victoria där hon har recept på dressingen. Den kan jag våga prova.

Klassisk löjrom, rödlök, smetana och en friterad ostkrocket till förrätt. Så gott, och ordentligt med löjrom.

Jag valde Ingeborgs parisare, den var så snyggt upplagd och jättegod. Högrev, ägg, picklad rödlök, rotfruktschips, lökemulsion, pepparrot, stekt bröd och pommes.

Så lyxigt att ha många fina vänner att kunna sitta ner och äta middag ihop med.

Den berömda Ingeborgs rödbetssallad beställde de andra. De satt och sa mmmm mmmm så vi får väl lita på att den var god. Vill man ha receptet finns de hos Victoria här, där finns också massa andra bilder från vår lördag klicka här.

Innan vi skiljdes åt hade vi en ny träff att se fram emot närmare sommaren. Vem vet jag kanske har lärt mig äta getost då 😉

Idag är det redan onsdag och livet rullar på i raketfart just nu, har massor att göra på jobbet så det gör sitt till såklart. Men har hunnit vara med Eddie till frisören på kvällen, så behövligt. Så idag har vi ätit hamburgare till middag, laga mat hann vi inte idag. Det går inte att hinna allt, så är det bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *