Yuzu

Middag på stan med Victoria, Josefin och Alexandra. Väderleksrapporten hade sett lite dyster ut men lagom till vi skulle ses sprack himlen upp och solen kom fram.

Tack för bilden Victoria, jag lyckas sällan ta bild på oss ihop 😊

Jag var tvungen att laga en nagel som gått sönder, de andra gick och satte sig på Sorella för ett glas bubbel innan maten. Vi hade bokat bord på Yuzu som också ligger på stortorget, så det var några få steg över bara.

Snygg lokal som först såg tom ut men väl inne insåg vi att det fanns många gäster vid borden bakom olika skärmväggar i lokalen.

Menyn består av olika smårätter som man kan dela på, eller äta själv. Det finns ett par större rätter om man absolut inte vill dela.

Rekommendationen var tre rätter var men vi valde nio på fyra och det var mer än väl. Sen beror det såklart på vilka rätter man väljer vissa var större än andra.

Surf n Turf – Pilgrimsmussla, oxfile, löjrom, rökt soja, silverlök, ponzu, äggkräm.

Tonkatsu Bao x 2 – Friterad japansk fläskschnitzel, japansk majonnäs, sichuanpepparsås.

Bay Scallops – Friterad kammussla, löjrom, yuzu-aioli, wasabisalsa, puffat grönris.

Koreansk Råbiff – Oxfilé, nashipäron, sesam, rödbetschips, kimchiemulsion,
rispapper

Kokoskyckling – Friterad kokos- och chilimarinerad kyckling, limeaioli, puffat grönris.

Shumai dumplings – Ångade kyckling- och räk dumplings, sojavinägrett. Allt som är lagat med händerna kan också ätas med händerna berättade alex så de här kunde med fördel ätas direkt i handen.

Satay x 2 GRILLSPETT. – Masalamarinerad oxfilé, sås på cashewnötter, chili.

Koreansk BBQ Ribs. – Sousvid kamben, BBQ-glaze, sesam, wasabi, japansk majonnäs.

Allt var supergott och snyggt, precis som man vill att det ska vara. Vi hade lika olika smaker vi gilla runt bordet men det fanns absolut nått för alla.

Efter alla goda rätter valde vi att ta en promenad hem. Ett bra avslut på en supertrevlig kväll. Det gör vi om snart igen, då skulle vi laga sushi sa vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *