Basilika och kyckling

I början av sommaren hade vi några trötta kryddor i kylen som jag provad att plantera i en stor kruka istället för att kasta. Det tog sig fantastiskt bra och vi har nu massor med basilika, salvia och dill. Måste komma på hur jag ska spara dem nu när det börjar bli kallt ute på natten. Är det nån som vet det bästa sättet, berätta gärna.

Gjorde en jättegod pasta i veckan med basilika, såg när arnesmat på instagram lagade en pasta med kycklingrester och utgick sen från vad jag hade hemma. Vi hade kött från en grillad kyckling, klubbor och små bitar från skrovet.

Basilika och kycklingpasta
2 st kycklingklubbor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl smetana
2 dl grädde
0,5 chili
1 st ordentlig näve basilika
salt och peppar
parmesanost
Pasta

Börja med att koka pastan i ordentligt saltat vatten, ett par minuter kortare då den går klart i såsen.
Skär ner kycklingen i mindre delar, hacka chilin. 
Mixa basilikan ihop med smetanan och tillsätt grädden så det blir som en basilika kräm. 
Hacka löken och stek den mjuk och glansig i olja i en panna. Tillsätt chilin och kyckllingen och låt den steka med lite. Tillsätt basilikakrämen, den smälter i värmen och blir en sås. Blanda ner pastan och späd såsen med pastavatten och rör om tills den har en bra konsistens. 
Lägg upp på en tallrik och servera med riven parmesan över.   

Det här blev supergott och passade perfekt i matlådan dagen efter. Det är något jag lovat mig själv att ha mer matlåda, tycker själv att det går riktigt bra. Vi är bättre på att ta hand om all mat vi lagar hemma.

2 reaktioner till “Basilika och kyckling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *