Moveat i Örebro 2023

För ett par veckor sen var vi med på Moveat i Örebro. Så roligt att gå runt och prova olika smaker och rätter runt om i Örebro. Det var kallt på förmiddagen när vi köade vid första stoppet och för att få våra band. Resten av dagen lyste solen från blå himmel så det var nästan så det kändes lite vårigt i luften.

På kvarteret och Co bjöds vi på en friterad torsk med tortillabröd, sallad, picklat och en srirachamajo som var jättegod. Vår lilla runda började med ett glas bubbel till, lite busigt att dricka bubbel på förmiddagen.

Nästa stopp som vi valde var Bottega N3, där fick man en focaccia med pistagepesto, mortadella, stracciatella och soltorkade tomater. Kombinationen var supergod. Hit måste jag gå nästa gång man ska bjuda på finpasta och köpa lite som de sålde i butiken.

Nästa stopp blev Margaretas festvåning som bjöd på Wallenbergare med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon. Wallenbergare är så gott, det ska jag prova att göra hemma.

Därefter fick vi en liten promenad ner till stadsparken där House of taste bjöd på en skål med sallad toppad med räkor. Den var inte min favorit under dagen men det finns massa gott och fint att köpa i butiken. Ska man ha en fin olja eller balsamico är det hit man ska gå.

Gamla Örebro bjöd på den snyggaste rätten under dagen. Det var en Choklad och Hallonbavaroise med vaniljkokta körsbär och rostade hasselnötter. Inte bara snygg utan riktigt god också.

Tillbaka uppe på Kungsgatan fick vi en Jalak, som är en mustig och krämig kycklinggryta med svarta linser, spiskummin, ingefära, sambal, vitlök, tandori, koriander och grädde på Chandani. Roligt att prova en ny rätt som jag inte valt innan när vi beställt hem mat härifrån. Älskar maten från Chandani alltid gott.

Vägg i vägg ligger Texas Longhorn som serverade pulled pork sliders med colslaw och pommes. Till det kunde man beställa en Margarita, Jättegott alltihop. Nu börjar vi bli riktigt mätta allihop.

Sista stoppet på Moveat var fisk i hallen som serverade en Slider med pankofriterad marulk som var penslad med ostronsås och ponzucolslaw. Saluhallen fylldes med många som man sett runt om i Örebro under dagen på vår Moveat.

Ett besök på saluhallen då går man givetvis förbi Chilango för en drink. Finaste och godaste drinkarna i Örebro.

Om vi hade skoj? Jodå det var en fantastiskt trevlig dag på Moveat Örebro, jag är gärna med igen.

Just nu sitter jag i ett snöigt Hundfjället och funderar på om jag inte ska ta på understället och gå ut i backen. Måste bara väcka de andra som fortfarande sover, vi får väl se hur många åk det blir idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *