Glögg på varje torg och finburgare

Dag två i Köpenhamn åt vi en ordentlig frukost på hotellet. Vi har bott på diverse scandic hotell och ofta finns det samma saker. Här fanns det flera nya saker, vilket var kul.

Klädd i rött för att öka julstämningen under dagen tänkte jag.

När vi kom ut lyste solen vilket gjorde dagen extra trevlig. Det var kallt men fint.

Överallt i stan på varenda torg fanns det glögg och olika saker att äta. De här potatisspetten såg jättegoda ut när de var klara.

Glögg i Nyhavn

Vi värmde oss med en glögg vis skridskobanan som var full med barn och vuxna som åkte.

Promenadvänligsa skor på fötterna är ett måste en sån här dag.

Till lunch åt vi på Popl burger, burgarna har koppling till Noma, som skifta focus under pandemin. De kunde då inte servera på restaurangen utan fick gå över till take away och startade Popl. Dröm att äta på Noma nån gång.

Menyn starta med en buljong, när vi var där var specialburgaren en hjortburgare och buljongen smaka hjort. Inte det godaste jag smakat kanske, men fint att ta hand om allt.

Burgarna serverades med två olika sidesallad och så valde vi till en pommes och en majo att dela på. Till det drack vi deras egna öl.

Burgaren var jättegod och det var gott med tillbehören och pommesen. Efter maten promenerade vi tillbaka till hotellet längs med vattnet. Många stora nybyggda hus att kolla på. Det var några ungdomar som hyrt en båt och satt och guppa runt, såg svinkallt ut haha.

En heldag på stan med glögg överallt, så trevligt. Här hemma har det inte blivit så mycket glögg. Det får vi ändra på, går genast och värmer en kopp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *