Kyckling i dragonsås

Inlägget innehåller annonslänkar för Linas mat

I december fick vi ännu mer snö i Örebro och det blev så fint ute. Jag kände att vi behövde hjälp med inspiration i maten. Hade fastnat i samma rätter och jag ville ha mer variation. Johan var borta mycket så jag kände också att det kunde vara skönt med att ha menyn klar för veckans arbetsdagar. Jag valde att köpa Mat från Linas mat med de flesta rätterna i deras Vikt väktare recept. Sen har jag bytt ut där det inte varit laktosfritt till egna produkter. Vill du prova Linas mat klicka här. Det finns flera olika påsar att välja, det är säkert nån som passar dig.

Just nu 30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Spara upp till 1147.30 kr på 3 matkassar (6 personer 5 middagar). Kod endast giltig för nya kunder t.o.m. 31 mars med leveranser t.o.m. 30 april. Du behåller din rabatt även om du pausar. Använd koden NYSTART_LINASAFF

Kyckling i dragonsås
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
600 g Kycklingfilé
1+1 tsk flytande margarin
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk vetemjöl
1, 5 dl vatten
2,5 dl milda mat
1 st tärning kycklingbuljong
2 tsk dijonsenap
1 msk torkad dragon

Till servering
jasminris
mixsalladKoka jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Strimla gul lök och skiva vitlök tunt. Dela kycklingfiléerna på längden.

Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen runt om ca 5 min och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.

Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och tillsätt vatten lite i taget, Milda mat, smulad kycklingbuljong, dijonsenap och torkad dragon. Koka upp.

Lägg tillbaka den stekta kycklingen och sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.

Servera kyckling i dragonsås med jasminris och mixsallad.

Den här rätten tyckte jag var jättegod och den kommer jag absolut göra igen. Perfekt i matlådan, det är mitt nyårslöfte varje år. Att äta mer matlåda på jobbet, tycker jag var duktig förra året men det kanske blev lite väl många gånger då jag hade nudlar och inte en riktig matlåda.

I december sålde vi pappas gamla trotjänare också. Pippiguppen som Eddie kallade den när han var liten.

Idag är det sol här hos oss och jag har varit på en liten frisk promenad med Freddie i området. I eftermiddag får vi en ny låda med mat från Lina, så även den här veckan som kommer ska jag laga god och nyttig mat.

Ha en bra söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *