Pasta med sparris

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Nu i sommar har jag haft lite som mission att vi ska äta det som faktiskt finns hemma när vi är hemma. Det finns oftast massa mat som blir fantastiska maträtter. Vi har såklart handlat också men även tänkt till så det där pastapaketet som står längst in används. Den här middagen är utifrån att vi hade sparris i kylen som inte kommit till användning. Alltså detta kan vara min nya favoritpasta, så gott.

Pasta med sparris och citron

400 g pasta
4 msk citron
100 g parmesanost
60 g pinjenötter
500 g sparris
olivolja
salt och svartpeppar
0,5 tsk chiliflakes

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Dela sparrisen i tre delar. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparris och pinjenötter med chiliflakes.Tillsätt 1 dl kokande pastavatten till sparrisen och låt det koka in.

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till sparrisen. Vänd ner riven ost och rivet citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Strö över lite extra chiliflakes och ringla över några droppar olja.

Andra favoriter som jag har är dessa nu i sommar. Kan tilläggas att jag knappt visste vad primer och settingspray var för inte så länge sen men nu är de givna. Jag som absolut inte har nån porslinshy kommer ändå rätt långt med dessa produkter. För att inte tala om nu i Spanien där det är jättevarmt och sminket annars rinner bort.

Bare minerals primer förbättrade silkeslena gel-primer förlänger makeupens hållbarhet, minimerar synligheten av porer och suddar ut ojämnheter för en naturlig filtereffekt. Vem vill inte ha det?

Urban Decay All Nighter Setting Spray är en mikrofin mist som fräschar upp huden samtidigt som den mattar ner och håller din makeup fräsch i upp till 16 timmar, utan att den smälter, spricker eller sätta sig i fina linjer.

Detta får bli mitt middagstips och sminktips idag. Nu ska vi se vad denna dag bjuder på i värmen. Kanske äter pasta även här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *