Miami Beach

Vi gjorde en road trip en dag till Miami. Trafiken var helt galenflerfiligt, snabbt och ingen släppte frivilligt in dig när du blinka. Johan var en klippa vid ratten.

Beachen är stor som allt i USA. Den var så stor så fast det var mycket folk kändes det inte trångt. Vi badade i det turkosa vattnet och hoppade i vågorna som skummade, en upplevelse att minnas…. badat på Miami Beach.

Hungriga och törstiga efter stranden hamnade vi på en italiensk resturang som låg i bottenplanet av ett hotell. Vi delade på en carpaccio till förrätt, därefter beställde vi varsin pasta. Barnen tar nästan alltid carbonara om det finns på menyn. Johan valde en stark tomatsås och jag tog en musselpasta med sting. Allt var toppen, kändes gott efter alla hamburgare vi ätit.

Tillbaka nere såg Ella ett ställe som sålde fryst godis.

De fryste bollarna med flytande kväve, väldigt effektfullt i värmen.

De frysta candymajsbollarna kunde toppas med valfri sås men de kunde inte enas om en smak så vi hoppade över det. Väldigt rolig grej med fryst godis.

Vi gick tillbaka ner på stranden och tittade på havet, människor och hoppade i vattenbrynet.

Ocean drive bjöd på många fina bilar. Lamborghini i båda riktningarna, inget man ser hemma en vanlig dag.

Vi satte oss ner på en av restaurangerna längs med Ocean drive och drack daiquiri utan alkohol och tittade på folk. Sällskapet bakom mig i bild bjöd in en kvinna som tiggde pengar att Sita ner och äta. Hon fick välja vad hon ville på menyn, hon valde en tårta. Kanske inte det jag skulle välja men jag kan naturligtvis inte sätta mig in i hennes val. Har aldrig riktigt saknat mat på bordet.

I bilen påväg hem försökte jag fånga stadens siluett och alla de stora kryssningsfartygen som just la ut från hamnen.

Vägen tillbaka till Naples gick via den helt raka motorvägen från kust till kust. Vi tala om det påläggen tillbaka att man skulle ha bokat en eller två hotellnätter i Miami, så man kunde upplevt staden på kvällen och gått på nån mysig resturang. Det får bli nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *