Big Mac Tacos

I mitten av november var vi hemma hos C, det bjöds på Bic Mac Tacos och sällskapsspel. En jättetrevlig kväll på alla sätt. Big Mac tacos gjorde vi sen hemma en annan dag på barnens begäran, Eddie var helt såld. Bland det bästa han ätit, varför har jag ätit naturell big mac innan? Ja vem vet det….

Big Mac tacos
400 g köttfärs
0,5 cup riven cheddar
salt och peppar

Big mac sås
1 cup majonäs
0,25 cup ketchup
0,25 cup bostongurka
1 msk gul senap
2 msk lökpulver 
1 tsk vinäger

Hamburgerbröd
Isbergssallad
1st gul lök
hamburgerost
inlagd gurka

Starta med att göra Big mac såsen så den får stå lite. Blanda majonäsen med ketchup, bostongurka (eller hackad inlagd gurka), senap, lökpulver och vinäger. Om man har en dressingflaska kan man fylla upp den, så är det lite lättare att fördela över tacosen, smidigt men inget måste. 

Hacka löken och salladen och lägg i olika skålar. Sen steker man köttfärsen, saltar och pepprar. När den är nästan färdig tillsätter man den rivna cheddarosten så den får smälta ner i köttfärsen. 

Kavla ut hamburgebröden så de blir platta, sen är det bara att börja bygga sin Big Mac tacos. 

Hamburgebröd, sallad, 1 skiva ost, köttfärs, två skivor gurka, dressing och hackad lök.  

Vi hade lite köttfärs över så det blev en perfekt lunch till mig dagen efter.

Ett grymt alternativ till vanlig tacos på fredagar, då man inte orkar eller hinner förbereda middagen efter en vecka i skolan eller arbetet. Nästa fredag ska vi göra något efterlängtat, det är inte omöjligt att vi äter detta då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *