Yuzu

Inlägget innehåller annonslänkar för ellos

Förra fredagen var vi på Yuzu och åt, jag, Victoria, Emelie och Sofia. Vi ses ett par gånger per år och sist kunde jag inte vara med så för mig var det länge sen vi träffades i denna lilla gruppen. Det har varit en del julmat den sista tiden vilket passar helt in i tiden men det var också otroligt gott att bryta av med Yuzus goda asiatiska mat en kväll.

Jag och Victoria delade lite så vi beställde en Japansk bifftartar med tärnad oxfile, picklad ingefära, misoemulsion, sojamarinerad shitakesvamp och togarashi. Den var supergod och kom i två delar så perfekt att dela på, när man vill smaka olika men endå ha sin egen.

Den andra förrätten vi dela på var halloumi bao med sriracha, umami aioli, tryffelbalsamicoglaze och vårlök.

Sofia valde crispy rice spicy tuna och Emelia valde också bifftartaren.

Till varmrätt delade vi på en coconut chicken, chilimarinerad kyckling med rostade kokosflingor, lime och chilimajonäs. Supergod denna måste man prova.

Som andra rätt valde vi en tonkatsu golden churry med ris. Det är pankopanerad fläskschnitzel med spetskål och picklad ingefära. Detta var också jättegott.

Stiligt gäng som var ute och åt.

Vi dansade inte även om man kan tro det, då dansen startar på Yuzu hade vi lämnat bordet.

En av mina bästa go to blusar just nu, en grön spetsblus från ellos. Passar perfekt när man vill vara lite uppklädd och den fina ballongärmen gillar jag mycket.

Efter en jättegod och trevlig middag gick vi vidare till Bishop för en öl innan det var dags att beställa en taxi och åka hemåt.

Igår var det julbord med grannfruarna, supergott ska skriva ner receptet på den sojagravadelaxen jag hade med så jag kommer ihåg till det är dags för julmat nästa gång. Annars har vi inte mycket planer idag, jätteskönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *