Mobergs Salsicciapasta

Granen är klädd och julen närmar sig med stormsteg. Ska försöka uppskatta tiden här och nu. Lite mer julfrid i kroppen de sista veckorna inför julafton.

När vi ska hitta lite frid i familjen är god mat som alla uppskattar en viktig pusselbit. Lite tjafs och att det går snabbt eller går att förbereda är bra. Nu har vi hittat något som var så gott och uppskattades av alla.

Pasta Salsiccia classico
olivolja, till stekning
3 klyftor vitlök
smör, till stekning
500g salsicciafärs
2 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
3 dl passerade tomater
oregano (några kvistar)
timjan (några kvistar)

4 port pasta
salt
svartpeppar, nymalen

Hetta upp en panna med olivolja och pressa i vitlöken. Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. Klipp upp korvarna eller salcciafärsen  och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.

Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist timjan.

Det har var så gott och fungerar till fest lika bra som en dag mitt i veckan.

Efter att spenderat helgen i sälen är det dags att ta tag i veckan och njuta av nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *