Mondo by Pontus

Vi sitter i bilen hem från Hundfjället där vi firat Johans mamma som fyllt 70 år. Det är lite halt och vi har släp på bilen så det får ta den tid det tar bara vi kommer fram säkert. Vi kör med släp för att vi har bytt ut kylskåpet i lägenheten, det blev jättefint.

Det snöade ute när vi gick hemifrån så mysigt.

Det har byggts en ny stor fin Skistar Lodge i Hundfjället och i anslutning till den har det öppnat två nya restauranger, vilket är superkul och lite efterlängtat skulle jag vilja säga.

Vi gick in och kollade lite, man är ju lite nyfiken.

Pampig incheckningsdisk på hotellet.

Vi hade bokat bord på Mondo en av de nya restaurangerna.

Mondo, som betyder världen på italienska, har rätter från olika delar av världens kök – ett sharing-koncept för alla tillfällen, för hela familjen eller kompisgänget. 

Koncentrerade på menyn.

Snygg taklampa över vårat bord som såg ut att vara pappersflyplan.

Johan är också koncentrerad på menyn, han vill ju inte missa nån av höjdpunkterna.

Jag drack en god drink innan middagen och Johan började med en Fjäll- Plzner. Barnen beställde jordgubbsdrinkar som var jättegoda.

Stiligaste killen i smoking kvällen till ära.

CANADIAN LOBESTERROLL, hummer, srirachamajonäs och salladslök i rostad brioche. Supergod och ordentligt med hummer på, den här vill man beställa in.

GRILLAD SECRETO IBERICO med chimichurri och grillad citron. Så goda smaker.

STICKY CHICKEN honungsglaserad kyckling med asiatisk råkostsallad. Jag gillar kyckling och de asiatiska smakerna, så den här gillade jag.

ROSASTEKT TRI TIP STEAK med grönsallad, silverlök och äpplebarbecuesås. Den här beställde Ella men vi smakade ett hörn och vilket gott kött, det smälte i munnen.

KÅLDUMPLINGS med plommon- och ingefäradip samt sesam- och chilidip. Den här beställde Eddie in, han tyckte de var jättegoda. Kul när de vågar smaka och prova.

BOWL med sotad tonfisk, syrligt ris, mango, picklad gurka, salladslök och noriblad. Den här var också jättegod. Gillar man Tonfisk är denna ett måste.

FRUTTI DI MARE heta räkor, bläck fisk och tonfisk med vitlök, persilja och focaccia. Goda smaker och gott med en varmrätt efter den kalla bowlen.

Vi hade ett stort runt bord i hörnet, här såg man hela restaurangen och samtidigt skidbacken utanför. Det var just denna kväll lite kallt då värmen inte var helt inställd än men det blir säkert jättebra när de haft öppet ett tag.

Just denna öppningshelg har det varit kändistätt i backen. Parneviks åt bland annat middag bredvid oss just denna kväll. Det är lite skoj.

Ella beställde en CHOKLADCRÈME med karamelliserade popcorn och marshmallows till efterrätt. Eddie bad om en skål med endast marsmallows, vilket de så snällt fixade.

Lördagen spenderade vi i backen. Det var inte så många backar öppna än, men inga köer i liften och inte så trångt i backen. Nu trivs vi, även om jag verkligen måste tvätta jackan 🙂

Så skönt nu när barnen är vana i backen och med allt runt denna typ av helg. Det har inte alltid varit så men nu är det bara lycka att få åka skidor.

På kvällen valde barnen att stanna i stugan med farmor och Paul medans Johan och jag åkte ut och åkte lite tillö. Perfekta glas i mörkret och när det snöade, även om man inte kan gömma sig bakom goggelsen.

Mysigt när berget är upplyst i mörket.

Månen lyste upp när vi åkte, den var riktigt maffig i verkligheten.

Backen var bra hela dagen och gick fint att åka i.

Nu laddar vi för nästa gång vi kan åka upp, hoppas vi kan prova afterskin som ska finnas i restaurangen Mondo. Då kommer hundfjället vara fullt av vänner så några borde vilja hänga på…

Men först ska vi hem och fira Micke då det är hans födelsedag idag. Hipp hipp Hurra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *