Dinner safari 2019

Årets dinnersafari startade i Lillån där vi bjöds på en ostcheesecake med pepparrotskräm och lax. En förrätt helt i min smak, jättegott. Paret som bodde i lillån hade vi inte träffat tidigare men de andra paret har vi gemensamma vänner med, så de har vi stött på tidigare. Det är alltid lika spännande vem som knackar på eller öppnar dörren då man ringer på under dessa kvällar.

Varmrätten serverades hemma hos oss, vi bjöd på italienskt i villa Wallentin. Hittade ett vin som hette villa vallentin som jag tyckte passa så bra. vår rätt bestod av cannelloni med kyckling och spenat, tomatsallad och ett focacciabröd.

Cannelloni ripieni
ca 6 port
18 cannellonirör
2 kycklingfiléer
8 soltorkade tomater
250 g ricottaost
100 g bladspenat
1 krm muskot
1 dl färskriven parmesan
salt och peppar
sås:
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
6 dl grädde
6 msk gorgonzola
1-2 dl vitt vin

Stek kycklingen och skär i små tärningar. Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med tomaterna, spenat, ricotta, riven ost och kryddor. Fyll cannellonirören med fyllningen och lägg i en form (med hjälp av en spritspåse eller tesked).
Stek löken i lite olja tills den blir lite mjuk. Rör ner de andra ingredienserna till såsen och låt sjuda några minuter. Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 C ca 20-30 min.

Till efterrätt bjöds vi på sorbet, en kolasås och ett lite bubbligt dessertvin som var jättegott, en toppenavslutning på middagen.

Den stora festen där alla möttes upp var i år i Konserthuset. Finns så många gamla och nya vänner på dinner safari, det är alltid en toppenkväll även om man är lite trött dagen efter är det så värt det.

En kommentar till “Dinner safari 2019”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *