Carpaccio med tryffelcreme

Lördagen startade med dansuppvisning, där Ella fick visa upp dansen hon tränat på hela hösten. Alla barn är jätteduktiga, de små är så söta och tävlingsdansarna är så proffsiga.

Då lunchen blev lite förskjuten så var vi inte jättehungrig till kvällen. Då passade en carpaccio perfekt, med Victorias tryffelcreme på blev det så bra. Originalet finns här, vi glömde visst parmesanen den här gången.

Carpaccio med tryffelcreme
Fyra tunna skivor oxfile per person, hos en kötthandlare kan man ibland få hjälp att få dem utbankade.
Pinjenötter
Parmesanost

1 dl creme fraiche
0,5 dl hellmanns majonnäs
2 msk tryffelolja
salt & svartpeppar

Blanda samman ingredienserna till tryffelcremen. Lägg upp carpaccio på tallrikar och toppa med ruccola i mitten. Riv parmesan och strö över. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg och strö över dem. Ringla över tryfflecremen och servera.

För en tid sen fick jag möjligen att följa med T och stöpa ljus. Känns lite lyxigt att ha egenstöpta ljus i ljusstakarna. Den fina buketten fick jag av vännerna som var med på AW i fredags, hoppas bara jag lyckas hålla den fin länge.

Johan fick i julklapp för flera år sen en Huelampa från jobbet. Den har inte riktigt kommit till sin rätt tidigare, men nu ska det bli ändring, ett helt kitt med lampor både ute och inne har inhandlats och monterats i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *