Semifreddo med lemoncurd

Gjorde en semifreddo med lemoncurd från Elle och bjöd vänner på en kväll. Den blev så len och fluffig, jättegod. Tror det var för att vi väntade lite innan vi börja äta av den, oftast åker den fram på bordet nästan direkt från frysen och det är också gott men då är det mer glasskonsistens, hårdare och kallare.

Semifreddo med lemoncurd
2 ägg (gulor och vitor separerade)
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl lemon curd
8–10 lätt krossade små maränger

Vispa äggvitorna i en separat bunke till hårt skum. Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt i en annan bunke. Vispa grädden luftig och vänd ner i äggulesmeten. Vänd till sist i äggviteskummet. Överarbeta inte. Häll smeten i en låg och vid form och klicka över lemon curden samt strö på de krossade marängerna. Vänd runt det i smeten lite lätt och lägg sedan över plastfolie och frys cirka 5 timmar. Ta ut semifreddon och låt vila cirka 5–10 minuter innan servering.

Det är alltid bra när man kan förbereda efterrätten, gärna dagen innan så man kan fokusera på annat innan det är dags för efterrätt.

Tänkte att jag skulle kunna vända bilderna i datorn men det var inte så lätt som jag trott så de var får vara upp och ned…..

Citron är en favorit så den här kommer jag göra igen, kanske redan till helgen det vankas sommarvärme, då passar denna perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *