Pizzabagarna bakar vidare

Nu har vi lagat pizza några gånger i pizzaugnen. Bäst resultat har vi fått då vi gjort några pizzor och ätit dem direkt, inte för många åt gången. Vi körde även in lite padrones på en liten gjutjärnspanna, smaskigt att tugga på innan alla pizzor blev klara.

Barnens pizza är med tomatsås, skinka och ost. Sen vill Eddie ha några annansbitar på sin del. Jag gillar min pizza med creme fraiche, tryffelsalami, mozzarella och några droppar tryffelolja på i ugnen och när den är klar toppar man med ruccola på. Den här pizzan blev så fantastiskt god. Degen som vi gjort blev jättegod. Jag kollade återigen på youtube för instruktioner och recept här. I filmen hänvisar han till en degkalkylator för den bästa sammansättningen som vi använde oss av.

Pizzadeg 4 st
356 ml Vatten
16,4 g salt
1,1 g jäst
547 g 00 mjöl

Rör ner saltet i vattnet tills allt har löst sig. Därefter rör man ner lite utav mjölet, detta för att förbereda för jästen som inte tycker om att blandas med det salta vattnet. När lite av mjölet löst upp sig i vattnet, rör man ner jästen tills den löst sig. Därefter tillsätter man resterande mjölet och arbetar degen. I filmen kör han för hand, jag använde maskin. Degen fick knådas länge, ca 20 minuter i maskin. Därefter får den jäsa i bunken i två timmar, täkt med plastfilm.
Ta upp degen och dela den i så många pizzor som det ska bli och lägg degbollarna på en plåt med olja på botten. Lägg över plastfilm över plåten och låt jäsa igen i 4 timmar.
Sen är det bara att lägga ut mjöl på bänken och baka ut din pizza och toppa med dina favoriter.

Har man ingen pizzaugn finns det pizzasten att lägga på grillen eller kanske i ugnen i köket. Blir inte lika varmt men pizza får man ändå. Idag är det sol från blå himmel igen, jag sitter och spanar på tårtor till midsommar, nått med jordgubbar känns klassiskt och gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *