Fågelbon av sötpotatis

Den här veckan skulle vi ha fredagens AW hos oss, men då Lilleman är förkyld fick vi flytta den till andra sidan gatan. Det är ju lite grått och trist när man laddat för nått men får stanna hemma.

Det märks att hösten börjar smyga sig på, och därmed även höstförkylningar. I Eddies klass är de i vanliga fall är de 28, i fredags var de 13 i skolan. Nu stannar man hemma mer än i vanliga fall, vilket är bra så vi hoppas alla kan bli friska och pigga framöver.

På en Aw behöver det inte vara så mycket det är bara kul att ses, en påse chips eller lite nötter passar perfekt som tilltugg. Vill man göra nått mer nån gång var detta riktigt gott, varför inte innan lördagsmiddagen. Fritters med sötpotatis, löjrom, creme fraîche och lite hackad rödlök.

Fritters med sötpotatis
1 st sötpotatis
1 msk majsmjöl

Riv sötpotatisen i strimlor, jag använde en strimlade som ser ut som en potatisskalare kan man säga för att få små fina strimlor. Strö över majsmjölet och krama ihop små platta bollar av potatisstrimlet och fritera i nån minut tills den fått fin färg. Tiden beror lite på tjockleken på strimlorna och värmen så man kan ju starta med en och se hur länge som passar innan man lägger i fler.
Låt dem droppa av på hushållspapper och svalna något innan man klickar på löjrom, creme fraîche och strör över hackad rödlök.

Idag skiner solen och jag tror jag ska försöka fixa krukorna med lite höstblommor, det piggar upp fina blommor i entrén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *