Julafton 2020 del 3

Innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos

Sista delen på julafton var vi hemma, vi fyra. Vi kom precis hem till Kalle och hans vänner. Tänkte att barnen skulle tröttna men de kollade hela programmet. Är skönt att få denna paus mitt på julafton då man bara sitter ner och inte gör så mycket.

Efter Kalle öppna vi julklapparna som fanns kvar under granen. Det var många bra julklappar, nu är jag ju lite partisk eftersom jag varit med och bestämt vad som ska ligga där…

Det fanns Lego, böcker, lite kläder, Padelväska och en plattång. Den sista hoppas jag få låna lite. Köpte alla våra klappar på nätet i år och bara en som inte kom fram till julafton.

Sen följde den traditionsenliga letandet efter de sista klapparna.

Jag fick årets julklapp, kommer vi säkert använda massor framförallt i sälen tänker jag.

Med min familj lottar vi så man får en person att köpa julklapp till. Så inget byte med alla utan en ordentlig julklapp var får man. I år körde vi öppningen över teams. Jag fick ett par snygga och snabba glasögon att ha när jag åker längdskidor. Måste jobba lite på snabbheten i spåret nu, tack lillebror som köpte min julklapp i år.

När alla klappar var öppnade dukade vi fram ett julbord som innehöll allt som vi vill ha. Jag gillar mest det kalla, nöjer mig med en prinskorv och lite Jansson numera. Tidigare hade jag säkert halva tallriken med Jansson och några sillbitar. Som jag minns det har jag alltid gillat både sill och Jansson.

Eddie går ofta runt i morgonrock här hemma på helgerna. Nu har han växt ifrån den gamla så i ett av hans paket under granen fanns det en ny. Vilken succé det blev, den åkte på över kläderna direkt. Vilken mjuk och skön, den här ska jag aldrig ta av mig sa han. Kvällen fortsatte lugnt och mysigt. Vi spela monopol (kanske inte bara mysigt) kollade på The Holiday som är bästa julfilmen tycker jag.

På juldagsmorgonen tassade Eddie upp och satte sig i soffan som vanligt men i sin nya mjuka morgonrock.

Jag är lite avis, kanske ska köpa mig en egen morgonrock i vuxenstorlek, kan ha en i lägenheten i sälen.

Längtar till snön och lugnet som den lägenheten ger mig.

2 reaktioner till “Julafton 2020 del 3”

  1. Tack Stina för dina inlägg. Härligt att läsa o få följa era liv. Dina recept är också bra att ha. Må gott! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *