Fisksoppa med dill

Jag älskar fisksoppa, kan bli en lyxig vardagsrätt eller en jättegod festrätt. Man kan oftast förbereda basen och sen göra soppan helt färdig, genom att koka fisken och garnera när det är dags att äta. Det är sånt som jag gillar. Den här har vi ätit några gånger nu och den kompletterar receptet på fisksoppa med saffran fint

Fisksoppa med dill
400 g torsk
600 g lax
200 g skalade räkor
1 dl grädde
2 dl vatten
1 burk cocktailtomater
3 msk fiskfond
0,5 tsk gurkmeja
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
1 msk champagnevinäger
1 st citron
Salt och peppar
färsk dill

Börja med att hacka löken, riv morötterna och skär fisken i kuber. Försök att få kuberna lika stora så de blir tillagade på samma tid.
Stek den gula löken i olja tills den blir mjuk, tillsätt hackad vitlöken och de rivna morötterna. Låt dem steka lite så de blir mjuka.
Tillsätt coctailtomaterna, fiskfond och vatten och låt det koka 5 minuter. Krydda soppan med gurkmeja och vinäger.
Lägg i fisken och låt koka 7 minuter. Vänd ner räkorna, pressa i juicen från en halv citron och strö över ordentligt med hackad dill.
Servera med ett gott bröd eller bara ät som den är. Det är så mycket smak och den är ordentligt mättande med all fisk och räkorna.

Barnen och jag gillar inte alltid samma sak men lite så är det väl. Minns att jag inte heller gillade allt när jag var liten och pappa som lagade mycket mat hos oss fick göra flera rätter och tillbehör för att alla skulle vara nöjda.

Varm soppa passar jättebra när man vill värma sig lite efter utomhusaktiviteter nu på sportlovet. Vi kommer försöka vara ute så mycket som möjligt den här veckan, då vi en vanlig dag lätt är inne hela dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *