Heldag på stan

Igår hade vi en supermysig heldag på stan. Barnvakt för första gången på jättelänge. Vi började med lunch på Stora örebros innegård. Jag hade inte varit där innan, bara hört talas om det, verkligen jättefint. Detta har saknats i Örebro tycker jag. Kändes lite som vi var utomlands, där vi satt i värmen.

En ceasarsallad passade så bra i värmen, ett glas iskallt vitt vin blev pricken över iet.

Johan valde ryggbiff och pommes, några tog torsken med färskpotatis till, såg också jättegott ut. En liten extra pommes kan ha räddat upp dagen.

Vi avslutade lunchen med en drink, jag valde en margarita. I Värmen var den saltade kanten så god till den syrliga drinken.

Planen var att vi skulle delta i ett digitalt mordmysterium. Där man skulle samla ledtrådar, fråga ut vittnen och lösa mysteriet. Vi såg flera andra grupper som var med, alla med mobilen i högsta hugg. Nu var det här inget för oss, Jag hade tänkt att det skulle vara lite lättare att i alla fall förstå vad man skulle göra, min mysterieengelska är på tok för dålig och då tappa jag intresset. Jaja planer kan ändras.

Vi gick ner över storbron med utsikt över Örebro slott, man blir lätt hemmablind men slottet är rätt pampigt mitt i stan.

Vi gick en sväng till Storgatan 18 och därefter till Stå där de serverade sangria i kannor. Vi valde en röd och killarna en vit, jag tyckte den röda var klart godast. Det kom några droppar regn på oss när vi satt där men det gjorde absolut inget.

Väldigt lugnt och skönt, kändes lite som en söndag. Bara vara och sitta och prata om ditt och datt.

Vi gick tillbaka upp mot stortorget och hamnade återigen på Stora Örebro.

Nu hade taket dragits ut över innergården och regnet öste ner. Barnen skickade meddelanden och undra om vi var ute i stormen och löste mysterier fortfarande, gulligt att de tänkte på oss.

Vi hade bokat bord på Cantina n3 så när vi kom ner på Stortorget bestämde vi oss snabbt för att cykla bort. Tror Victoria hade ett paraply så de valde att gå bort. Örebro är inte så stort så inget är egentligen långt bort på stan.

Maten här är fantastiskt god. Restaurangen är inte stor, vi hade tur som fick två bord inne. Vi delade på lite förrätt, gratinerade grönmusslor och en plockbricka.

Sen kom pastan in, Victoria valde fyllda pastasäckar med päron och ostar, Emelie beställde en pasta pomodoro, Markus en tryffelpasta, vi andra valde en tortellacci fylld med sparris och ricotta. Allt var jätte jättegott.

Maten är så vacker, som ett konstverk när man får in tallriken.

Kaffe och Cannoli fick avsluta middagen en heldag på stan.

Tack alla för en fantastisk dag på stan, god mat, fina drinkar och vänner. Det lever vi länge på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *