Frusen ananasmargarita

Innehåller annonslänkar för Elon

Min drink från förra fredagen, blev en frusen ananasmargarita. Receptet är från början i cups mått, sån tur att jag köpte ett sånna mått när jag var i Usa. Finns så klart säkert att köpa här också men lite kul att det är köpt där.

Det står på måtten hur många milliliter det motsvarar så jag jag har skrivit det nedan i receptet. Då går det lätt att översätta till deciliter.

Jag köpte ny ismaskin, för när vi byggde om köket valde vi att inte ha ismaskin i frysen som vi haft tidigare. Den här gör is jättesnabbt i två olika storlekar. Perfekt när man ska is för att kyla drycken i sommar, kolla in ismaskinen här.

Frusen ananas margarita
4 cups (940ml) frusen ananas
1/2 cup (120ml) lime
1/2 cup (120ml) tequila
1/4 cup (60ml) tripele sec
4 msk socker
1 cup (235ml) is

Börja med att skära bort skalet och dela ananasen i mindre bitar. Lägg dem sen i frysen i god tid så de hinner frysa innan det är dags att göra drinken.

När drinken ska drickas börja med att förbereda glasen genom att fukta kanten med en limeklyfta. Häll ut salt på en tallrik och snurra glaskanten lätt mot saltet så det blir en jämn snygg saltkant på glasen.

Häll därefter alla ingredienser i drinken i en blender som klarar att mixa is, och mixa till en slät drink. Jag använde den här.
Häll upp i glasen och pynta kanten med en limeskiva eller en anansbit eller varför inte ett ananasblad.

Njut drinken i värmen eller en som en efterrätt med trevliga vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *