Pontus i Sälen

Även om jag älskar att man går runt i underställ eller mjukiskläder på en skidsemester så är det roligt att också klä på sig nått annat och gå på resturang ibland.

Vi fick först besök hemma i vår lägenhet för ett glas bubbel och lite snacks av Maria, Tim och deras två barn. Vi träffades i Spanien i höstas ihop med Victoria och Micke, och nu var de i sälen på sportlovet så då bokade vi bord ihop på Pontus.

En white lady medans vi kollade in menyn och valde förrätt.

Johan valde en lax med wasabimajonäs och jag valde en dillvåffla med löjrom, smetana och rödlök. Jättegoda båda två, men är man hungrig ska man välja dillvåfflan tycker jag.

Maria och Tim delade på en tomatsallad och en stuvad spinat i ostsås. Ostsåsen var god men de trodde de beställde gnocchi, så det blev en överraskning med spenat.

Till barn finns det barnbuffe med två rätter annars kan man välja en halv annan rätt. Eddie valde återigen hamburgare med ost och pommes.

Tjejerna valde kött och mos men här blev det lite lite med en halv så vi fick ta in en skål med pommes var till dem.

Jag åt en entrecôte med en steaksauce med kanderadeäpplen och ett café de parissmör och pommes, köttet var helt perfekt i min smak.

Maria beställde en fiskgryta som såg jättegod ut med stora ordentliga fisk och skaldjursbitar. Den blir jag sugen att prova om vi går hit igen.

Johan och Tim åt oxfilé och potatispure som också var jättegod.

Vi hade jättemysigt och trevligt runt borden. Barnen skrattade högt ihop. vid sitt, allt blir så lätt när barnen har roligt ihop.

Barnen beställde fruktsallad till efterrätt och Maria styrde upp så barnen fick spela shuffleboard trotts att det var fullt när barnen kollade. Bra fixat!

Det blev en toppenkväll på Pontus i Sälen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *