Livet ska levas här och nu

Förra fredagen började på hemskast möjliga sätt, jag var på begravning. Min fina fina vän och hennes barn sa farväl till sin man, bästa vän och barnens pappa. Fruktansvärt! Helt ofattbart. Det är inte så det ska vara, det var inte så det skulle bli.

Kistbärarna ska vara så gamla att man sitter och är nervös att de ska orka hela vägen ut. Det ska inte vara ett gäng män i sin bästa ålder, med familj, mitt i livet som bär ut sin kompis.

Ett fint avsked, fin musik och en fin begravning, men rakt igenom fruktansvärd. Såklart allra allra värst att se dem ledsna i sin otroliga sorg.

Efter en fruktansvärt tung förmiddag, valde jag ändå att sätt mig på tåget ihop med bästa resesällskapet och åka till Göteborg. Livet ska levas här och nu. Det är man smärtsamt medveten om efter en sån förmiddag.

Väl framme i Göteborg spurtade Johan över kullerstenen fram till hotellet och lyckades få ett rum med lite högre i tak än andra rum. Till andras förtret 😉 jaja de fick betydligt högre upp där utsikten antagligen var bättre. Lite av en tävling har det blivit genom åren.

Så högt att man knappt ser till taket…

Jättefint rum och lugnt och skönt utanför fönstret och i själva hotellet.

När vi lämnat väskorna på rummet gick vi ut i vårsolen och njöt på hotellets uteservering tills solen försvann bakom husen. Det var betydligt varmare än hemma och riktigt härligt att stå där och sippa på ett glas med bubblor.

Vi gick in på rummet och snyggade till oss lite och gick ut på stan på jakt efter ett fint ställe att dricka en drink på innan maten.

Oj vilket fint ställe vi gick till och viken trevlig personal. Dorsia hotell och restaurant.

Överallt där man kolla fanns det små detaljer i rummet, massa färger och så mysigt.

Selfiepinnen som man behöver gå kurs för att styra var såklart med. Alla var kanske inte riktigt lika exalterade över pinnen 😉

Så fina drinkar vi fick in, alla var supernöjda med sitt val och smak. Jag och Victoria valde samma (kanske inte helt ovanligt) en med körsbär i olika former och smaker.

Så nöjda att det fick bli två drinkar innan maten. Den här var med mandarin och choklad, riktigt god. Den bakre har en kryddig violsmak.

Som sagt detaljer detaljer och ännu mer detaljer.

Efter detta fina ställe började vi bli riktigt hungriga så vi gick vidare till Tavolo och det stora hästhuvudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *